Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ron503 - 13-10-2018 11:23:19
Huishouden & Energie

Koken op gas of elektrisch

Deze kookplaat is ontworpen voor één fase 230 volt en wordt geleverd met de bijbehorende stekker en is het dus niet mogelijk om de kookplaat anders dan op één fase 230 volt aan te sluiten. koken op elektra is anno nu niet meer te vergelijken met de elektrische kookplaten uit het verleden want die waren niet elektronisch geregeld en kenden net als een gasfornuis 3 standen die door vermogensweerstanden geregeld werden en bepaald energiezuinig was dat niet. de huidige keramische en inductie kookplaten zijn wel elektronisch geregeld en schakelen de kookzone's af als de ingestelde temperatuur is bereikt om vervolgens weer in te schakelen als de kooktemperatuur daalt terwijl dat bij een elektrische kookplaat zelf diende te doen. koken op zo'n elektrische kookplaat was als je gas gewend was een hele klus omdat de plaat heel erg lang heet bleef nadat je de laagste stand had ingesteld met aangebrande aardappels tot gevolg. gevaarlijk waren ze ook omdat het wel een uur kon duren voordat de platen afgekoeld waren en de kans op brandwonden bij niet goed uitkijken aanwezig was. de huidige generatie keramische en inductie kookplaten zijn veel zuiniger in elektra verbruik en veel gebruiksvriendelijker om een goed gerecht te kunnen maken. als je ook nog eens voor het gemak van schoonmaken gaat dan is zo'n kookplaat ideaal want een glasplaat is makkelijker schoon te maken dan met een spons o.i.d. een gaskookplaat van vuil te ontdoen.