Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 13-10-2018 13:36:40
Huishouden & Energie

Koken op gas of elektrisch

@hintveld,


 


voor dat je je iets aan gaat trekken van reacties van de zogenaamde "experts" voor wat betreft het niet meer kunnen gebruiken van pannen die eens op gas zijn gebruikt, verdiep je in de materie, dat zouden die zeveraars die dat beweren ook eens moeten doen, het zal ze er heel misschien van weerhouden onzin te gaan verkopen en heel misschien zich eerst eens zich gaan inlezen in de materie eer ze iets gaan schrijven.
 
de werking van een magnetisch veld, wat inductie is, is totaal anders als de werking van een keramische kookplaat, een beetje krom getrokken bodem van een pan heeft geen invloed op de werking van dit magnetische inductieveld.

quote:
de meest gehoorde opmerking in winkels en bij klanten is dat u - bij de overstap van gas naar inductie - u nieuwe pannen moeten kopen. dit omdat bij gebruik van pannen op gas de bodem hiervan kromgetrokken zou kunnen zijn. dit verhaal is echter van toepassing op keramische kookplaten, maar niet op inductie. aangezien inductie tot maximaal 3 cm. boven de zone de warmte over kan geven is een niet vlakke onderzijde van de pan geen enkel probleem.


wel is het belangrijk dat u controleert of u pan magnetisch is en of deze geschikt is voor gebruik op inductie. echter de pannensets van de laatste jaren zijn dit bijna allemaal.


 


verder lezen, klik-> https://www.deschouwwitgoed.nl/kookplaat/misverstanden-over-inductie-kookplaten#pannen" target="_blank">hier