Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ne
neodutchio - 16-10-2018 23:06:07
Huishouden & Energie

Energieflex

Een voorschot op energie is eigenlijk niets meer of minder dan een betalingsregeling. elke maand betaald u een stukje af van de rekening die u na een jaar krijgt. u lost dus in princiepe af op die schuld die er aan komt. 

stel ik koop een auto bij een dealer. geweldige actie, ik mag nu rijden en mag in 12 maanden de auto betalen. dus ipv 1x€ 12.000 mag ik elke maand € 1.000 betalen. na 6 maanden gaat de dealer failliet. jammer voor de dealer, maar de curator kan niet bij u aankloppen dat u opnieuw die € 12.000 moet betalen. u hebt immers al € 6.000 betaald. de vordering wordt tijdelijk overgenomen door de curator. u moet op dat moment dus nog € 6.000 aan de curator betalen.

zo is het hier exact hetzelfde. uw verwachte rekening zal bv € 1.200 gaan worden. u hebt al die maanden al netjes de voorschotten a € 100 betaald. rest u dus niets anders te betalen dan het bedrag wat er nog openstaat op het moment van het faillisement.

en dat u in dit geval geld terug zou krijgen is dan zuur. maar bij een goede berekening zal dit niet veel kunnen zijn. als het echt gaat om honderden euro's, dan had u u toch wel achter de oren moeten krabben of zo'n hoge voorschot wel slim is.