Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Bi
Bighouse - 27-10-2018 11:07:11
Huishouden & Energie

Energieflex

Het valt me op dat de juridisch meest relevante vraag stelselmatig wordt genegeerd. zowel op kassa, consuwijzer, gaslicht en in alle artikelen. iedereen geeft het veilige advies: "betaal gewoon door m'n kinderen, want je krijgt immers gewoon nog je energie uit de muur"

ja hartstikke leuk, maar qua voorschotten, zeker met de winter nog komende, hebben heel veel klanten een positieve vordering op de boedel, met andere woorden, ze hebben momenteel meer aan voorschotten betaald dan dat ze qua levering hebben afgenomen en/of nog gaan afnemen.

in dat geval, hoe werkt dit juridisch? in plaats van die jip-en-janneke praat mag men hier wel even wat duidelijker op in gaan. ik heb momenteel gestorneerd zoals velen met mij, maar ondertussen claimen ze wel die maandbedragen van me. terwijl ik positief op de eindbalans sta. ik heb hen gesommeerd een eindafrekening te geven, zodat ik eventueel terug betaal, of eventueel terug krijg, wat je natuurlijk niet meer terugziet. maar ik weiger zonder slag of stoot blind de teruggetrokken voorschotten af te tikken, om vervolgens een eindafrekening te krijgen waarin staat dat ik nog veel van hen terug zou krijgen.

daarnaast mag er wel iets gedaan worden aan die misleidende artikelen waarin het woord 'overname' of 'doorstart' staat. nee, de curator heeft als laatste middel om nog wat centen uit de assets van energieflex te kunnen wringen het klantenbestand voor een bepaald bedrag doorgegeven aan innova energie. deze partij neemt dus enkel de lusten (iedereen is eventjes automatisch klant bij hen) over, maar uiteraard niet de lasten. dus nee, er is geenszins sprake van een overname. er is enkel een excelsheet, bij wijze van spreke, verhandeld. dus nee, die eindafrekening wordt niet opeens aan je uitgekeerd.