Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ne
neodutchio - 10-11-2018 09:46:37
Voeding & Gezondheid

Kan nederland de jsf wel betalen?

John, op het moment dat de zorg door de overheid gereguleerd wordt zal er inderdaad geen faillisementen zijn, maar worden ziekenhuizen gewoon gesloten. sterker, het was vvd'er hans wiegel die in 2012 zei dat er rustig 15 ziekenhuizen zouden kunnen verdwijnen zonder dat dit merkbaar is.
linksom of rechtsom, een ziekenhuis moet betaaldbaar zijn. of denk u echt dat de overheid belastinggeld in een bodemloze put blijft gooien? dat komt dan automatisch ook weer op het bordje van de belastingbetaler terecht.

u was blij met het ziekenfonds. toen betaalde men premie die inkomensafhankelijk was. tegenwoordig betaald men een premie die bij het pakket hoort en krijgen de lagere inkomens zorgtoeslag. wat is het verschil? ziekenfonds was een naturaverzekering. ik zie nu bij de meeste zorgverleners ook geen rekening. wederom geen verschil. 
dat u € 200 in de maand betaald wil zeggen dat u een enorme uitgebreide dekking heeft. is dat allemaal wel nodig? schijnbaar is uw salaris goed, anders moet u wel even eerder de zorgtoeslag eraf trekken. mijn pakket is bewust gekozen en betaal volgend jaar € 165 per maand. ben niet oververzekerd en loop weinig risico.

poch ik over mijn hoge salaris? u weet wat ik verdien? of is het zo dat ik de tering naar de nering zet? boodschappen voor een gezin van 4 personen kosten ons € 65 per week, meer is echt niet nodig. en dan nog hebben we de luxe van elke dag vlees en groente van de groenteboer. energiekosten zijn laag omdat we bewust een huis hebben gekozen met een glazen pui op de zonkant. enkel de woonkamer wordt af en toe bijverwarmd als het nodig is. in de rest van het huis staan de radiatoren uit. sinterklaas beginnen we al in de zomer mee. langzaamaan alles gaan verzamelen om niet de volle mep te betalen. ben ik arm? nee. heb ik een salaris dat boven modaal ligt? zeker niet. hou ik geld over? zeker wel. 

ja, er zullen altijd schrijnende gevallen zijn. maar dat was ook zo toen het vroeger allemaal beter zou zijn. ook toen was er armoede. duik eens in diverse topics hier bij kassa. mensen die al 20 jaar rente betalen op een lening en werkelijk nog geen cent afgelost hebben. gek he dat er geld weggegooid wordt. en waarvoor werd er 20 jaar geleden geleend? tweede auto, boot, vakantie, enz. dankzij allerlei toeslagen en mogelijkheden is het echt niet zo erg als u het schetst. in het begin van dit jaar waren er nog 250.000 mensen die 6 maanden of langer hun zorgverzekering niet betaald hebben. een enorme daling sinds 2014. met 80% daarvan wordt een betalingsregeling afgeproken om de financien weer bij te krijgen. dus 50.000 mensen die het niet willen, of kunnen betalen. nutteloos weetje, de meeste wanbetalers zijn rotterdammers, 27.000 van die 250.000. nu klinkt 50.000 natuurlijk enorm veel, maar dat is procentueel natuurlijk helemaal niks. dus dat er veel mensen zijn die niet kunnen betalen is puur een onderbuikgevoel van u, maar niet onderbouwd. 

u spreekt over de noodzaak van het slotervaartziekenhuis, maar waarom is dat zo? als verzekeraars en zelfs de politiek al aangeeft dat er in amsterdam rustig een ziekenhuis kan verdwijnen, dan moet u een goede onderbouwing kunnen geven waarom het toch open zou moeten blijven. en wie zegt dat die zorglocatie definitief verdwijnt? wellicht wordt het een depandance van een ander ziekenhuis met enkel zorg op bepaalde vlakken. arts is een specifiek beroep, die zullen ook wel aan het werk willen blijven.
https://nl.wikipedia.org/wiki/lijst_van_voormalige_ziekenhuizen_in_nederland" target="_blank">https://nl.wikipedia.org/wiki/lijst_van_voormalige_ziekenhuizen_in_nederland hier een lijst van allemaal gesloten ziekenhuizen. failliet, overgenomen, gesloten. en bij elk ziekenhuis zijn wel mensen te vinden die er last van hadden. en toch blijft zorg bestaan.