Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

audb
audb - 11-11-2018 10:57:21
Garantie & Verzekeringen

Kruidvat foto cd's niet afleesbaar

om te beginnen is dit nog een cd en geen dvd en daar zit de knelpunt.


een cd werdt met een bredere laserstraal gebrand terwijl een dvd met een smallere laserstraal gebrand wordt en ook uitgelezen.


wat u kan proberen is om een cd lezer op de kop te tikken bij een kringloop en het daarmee proberen.


wat u absoluut niet moet doen is om de cd met tandpasta of andere schuurmiddel te "behandelen" dit beschadigd de cd alleen maar meer.


wel zou u misschien iets aan dit programma hebben https://recoverytoolbox.com/nl/cd.html" target="_blank">https://recoverytoolbox.com/nl/cd.html


ook zou u de cd eens goed schoon kunnen maken door deze in een bak met lauw warm en wat afwasmiddel te liggen met de logo naar beneden en dan zacht heen en weer bewegen.


daarna afspoelen met water en laten drogen op keuken papier.


de uiterste laatste wat u zou kunnen ondernemen is door de cd te schuren met een cd/dvd reinigings- en reparatieset welke onder verschillende namen te koop is daarna meteen een copy op een usb stick zetten of nog beter op medere en die goed opbergen.


maar helaas is niet de kruidvat vaar u zelf verandwoordelijk voor de cd`s maar meer informatie over het bewaren van cd/dvd`s hadden ze wel mogen geven.


 


ps.


ook gamemedia heeft misschien een oplossing voor beschadigde cd`s.