Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 25-11-2018 10:26:57
Huishouden & Energie

Maar 1 radiator in gebruik

Als al gezegd is het zinvol om tenminste 1 radiator open te houden met de aantekening dat 'alles' afsluiten voor de leidingen geen kwaad kan maar wel voor de installatie zelf. de installatie zal zijn afgesteld op een bepaalde bedrijfstemperatuur (ketelthermostaat) en schade daaraan is alleen te voorkomen als u de installatie geheel zou uitschakelen en dus ook de pomp.

ik wel u wel attenderen op het aspect dat als u om genoemde redenen de radiator in uw werkkamer aanzet terwijl de temperatuur daar laag is er onnodig veel brandstof (gas?) verstookt wordt om ook dat verterk op temperatuur te krijgen. daarnaast wordt dan toch ook enkele muren waar de leoiding inligt (of vloeren) verwarmd.

nu is het in de meeste gevallen wel zo dat radiatorenkranen zo zijn afgesteld/gemaakt dat indien de temperatuur 'onder 0 zou'komen er toch water wordt doorgelaten om bevriezing te voorkomen. als dat bij u niet zo is loopt u dus gevaar op bevriezen van leidingen als het erg koud wordt  en u ongeveer alle radiatoren uitgeschakeld laat. een reguliere aanbeveling is om zorg te dargen dat de temperatuur op ten minste 12 tot 15 graden blijft en dat dan ook al uit oogpunt van brandstobesparing, veel energie nodig om als het erg koud is toch een redelijke temperatuur in de woning te hebben. (en u voorkomt bevriezing)