Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 30-11-2018 17:00:54
Geldzaken & Recht

Erfenis verwerpen

Ik weet natuurlijk niet waarom uw vrouw en haar broer en zus zouden willen verwerpen. zijn er zoveel schulden dan bij iemand van 92?

zeker als u en broer en zus kinderen hebben, is verwerpen niet aan te raden, want dan komt alles op de kleinkinderen van uw schoonmoeder neer en moeten die ook weer gaan verwerpen.

verstandiger is beneficair te aanvaarden bij de rechtbank. als uw vrouw dat tegelijkertijd samen doet met haar broer en zus en eventuele nichten en neven van vooroverleden broers of zussen, hoeft maar één keer griffierechten betaald te worden,

dan kan nadien de nalatenschap keurig afgewikkeld worden nadat er een boedelbeschrijving, van de bezittingen en schulden, is opgemaakt.

uiteraard kan uw vrouw de begrafenisondernemer informeren en zou er niet voldoende geld zijn om de uitvaart te kunnen betalen, moeten de kinderen dat sowieso betalen. ook als ze verwerpen of beneficiair aanvaarden.

natuurlijk mag u rouwkaarten bestellen en versturen.

of u bloemen wilt bestellen, dat maakt u helemaal zelf uit.

en natuurlijk mag/mogen zij in het appartement blijven als uw schoonmoeder is overleden om te wachten op de begrafenisondernemer om de uitvaart te regelen, wat is dat nu voor vraag?