Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ja
janf43 - 05-01-2019 20:33:35
Auto & Vervoer

Wat moet ik doen als het cbr zo traag is dat ik zonder rijbewijs kom te zitten

Hoezo traag?  ik las over die problemen en mijn rijbewijs zou eind januari verlopen. gezien de leeftijd moet ik gekeurd worden. minimaal 4 maanden van te voren beginnen wordt geadviseerd. dus ik vul begin september de eigen verklaring in. krijg netjes een melding van ontvangst en de mededeling dat de beoordeling wel even kan duren. na 3 dagen krijg ik de nodige papieren in de brievenbus en maak omdat er weer wordt gewezen op mogelijke vertragingen onmiddellijk een afspraak met de (huis)arts. die contoleert het een en ander, vult de lijsten in en ik stuur die per post op. krijg weer per mail een ontvangstbevestiging en de mededeling dat beoordeling even op zich kan laten wachten. binnen een week krijg ik een brief, dat ik ben goedgekeurd voor de komende 5 jaar, maar ik moet wel binnen 4 weken mijn nieuwe rijbewijs ophalen omdat het anders ongeldig wordt verklaard. de reden is dat er een code op komt te staan waaruit blijkt dat ik bij het rijden een bril of contactlenzen moet dragen. echt een verrassing was dat niet, want ik heb sinds mijn 11e een bril en heb al meer dan 50 jaar met bril op de foto van het rijbewijs gestaan. kortom in oktober heb ik mijn nieuwe rijbewijs gekregen terwijl mijn oude tot eind januari geldig was. als dat iedere keer zo door gaat heeft de staat of gemeente over een aantal jaren 1 jaar eerder hun geld binnen...

en dan ook nog..ik keek natuurlijk bij het in ontvangst nemen van mijn nieuwe rijbewijs waar die code staat. ik kon hem niet vinden. het meisje achter de balie kon me ook niet helpen en ging het vragen. het zou er elektronisch op moeten staan. een bekend gezegde is: zien is geloven. een perfect staaltje bureaucratie die de burger alleen maar geld kost.