Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
maarten heest - 13-01-2019 21:54:01
Huishouden & Energie

Volledig van gas af is nog veel te vroeg


me

door mein33 - 13 jan. 2019 om 10:20 
4027 antwoorden / 21 vragen
het is maar welke idealen je nastreeft ! 

ook zal je de middelen moeten hebben om het maar "gewoon" te gaan doen !
maar als het een beetje tegenzit dan doe je nu een hoop geef je veel geld uit en blijkt dat in het geheel niet in overeenstemming met de plannen die de gemeente voor uw straat/woonwijk in petto heeft. 
dan ben je dus mooi "in de aap gelogeerd" en loop je alsnog achter de feiten aan !

hallo mein, ik maak uit het openingsbericht op dat willy wel wil investeren in energiebesparingen omdat hij/zij het heeft over zonnepanelen en een warmtepomp. maar dat de rest nu nog te duur is. dat "te duur" is dan relatief. ik kan u verzekeren dat ik met mijn inkomen ruim onder een landelijk gemiddelde zit maar toch investeer in klimaatvriendelijke maatregelen. uit overtuiging. en ik reken niet het rendement van al die maatregelen precies uit. iets voor deze aarde doen geeft me een beter gevoel dan geld en luxe. ik kon mijn hr++ glas, zonnepanelen, bodemisolatie etc. betalen door serieus op andere zaken te beknibbelen. weinig vlees eten, geen luxe spullen kopen, geen luxe (vlieg-)vakanties enzovoort. met plezier en zonder enige moeite.

ik denk dat iedereen zijn steentje wel kan bijdragen aan het milieu. kleine zaken als led lampen kopen hoeven geen rib uit je lijf te kosten. minder vlees eten hoeft geen rib uit een dier te kosten. je eigen plastic papieren of plastic zakjes meenemen naar de markt meenemen. eens een keer in het prachtige nederland blijven en niet naar spanje vliegen. het hoeft allemaal niet groots en meeslepend. als je je eigen verantwoordelijkheid maar onder ogen ziet. niet wijzen naar de politiek maar zelf het heft in eigen handen nemen. en keuzes willen maken.