Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 15-01-2019 11:59:54
Winkels & Webshops

Online aankoop 2e handslaarzen

@pret , 

wat een waardeloze reactie van de webshop , er staat niks over garantie in de voorwaarden .

heb ik nog recht op garantie als ik een product tweedehands heb gekocht of cadeau heb gekregen ? 


 


ja, dat heb je.


wanneer je een product cadeau hebt gekregen, tweedehands hebt gekocht , of bijvoorbeeld hebt geruild op een veiling of marktplaats, dan neem je ook de bijbehorende rechten en plichten van die aankoop over. je moet daarbij wel kunnen bewijzen waar het product in eerste instantie gekocht is en wanneer. 


als er dus buiten jouw schuld iets mis is met het product, en de garantietermijn is nog niet verlopen, dan heb je gewoon recht op herstel, vervanging, of schadevergoeding, of kun je desnoods de aankoopovereenkomst ontbinden bij de webwinkel waar het product oorspronkelijk is gekocht. 

bron : thuiswinkel.org  


hoe zit het met tweedehands producten?

 


ook tweedehands producten moeten doen wat consumenten ervan mogen verwachten. dat is minder dan bij nieuwe producten. wat consumenten verwachten, hangt ook af van de prijs. en van wat u vertelt over de staat van het product. een gebruikt showmodel dat u extra voordelig verkoopt, kan sneller gebreken vertonen. 

https://www.acm.nl/nl/garantie" target="_blank">https://www.acm.nl/nl/garantie