Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 15-01-2019 23:10:22
Garantie & Verzekeringen

Heb van menzis via incasso bureau een rek gekregen uit 2011 waarvan ze niet wet

Beslag op inkomen kan alleen worden gelegd na een rechtelijk vonnis. dat vonnis kan alleen uitgevoerd worden als het is betekend aan de veroordeelde.
uw vriend heeft dus een vonnis gekregen van de rechter. in dat vonnis staat wat en waarom hij iets moet betalen en wat de kosten worden als hij niet betaald.
tegen dat vonnis kan hij waarschijnlijk niet meer in hoger beroep.

het lijkt erop dat deze vriend alle papieren bij het grof vuil heeft gegooid en menzis nooit zijn nieuwe adres heeft doorgegeven.


wettelijk is het mogelijk om bezwaar te maken tegen het feitelijk beslag leggen. je moet dan echter een griffierecht betalen dat je niet terug krijgt als je de procedure verliest.

zodra het beslag gelegd is kan je dat feitelijk alleen laten opheffen door met degene die het beslag heeft gelegd een betere betalingsregeling af te spreken waarbij meer afbetaald wordt dan dat men nu via het beslag krijgt. of door het bedrag in een keer te betalen.

menzis zal niets meer van de vordering hebben omdat zij deze waarschijnlijk hebben verkocht aan incassobureau.