Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 18-01-2019 10:35:44
Geldzaken & Recht

Eigen tandarts is ziek, contant betalen bij een vervangende mag dit zomaar

Hallo hel1 , 

voorbeeld .

contant betalen bij de tandarts, mag dat? plusonline geeft u het antwoord.

sinds mijn verhuizing heb ik een nieuwe tandarts. het verbaast mij dat ik contant moet afrekenen voor zijn verrichtingen. mag dat wel?

ja. net als een winkelier van wie u iets koopt, mag een tandarts u verplichten onmiddellijk te betalen voor zijn diensten. uitgestelde betaling is dus een klantvriendelijk gebaar, dat lang niet alle tandartsen meer maken. het sturen van een rekening en het aanmanen van klanten die te laat betalen, is voor hen een hoge kostenpost. het is wel zo netjes als de tandarts vooraf laat weten dat er contant betaald moet worden. als u de vergoeding van uw zorgverzekeraar nodig hebt om de rekening te kunnen voldoen, kan dat een probleem zijn. bespreek dit met uw tandarts, misschien wil hij voor u een uitzondering maken. zo niet, dan zit er niets anders op dan een andere tandarts te zoeken. voor vragen over de behandeling bij de tandarts kunt u bellen met het tandheelkundig informatie punt: tel. 0900-20 25 012 (€0,25 pm).