Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

he
henkie.penkie - 25-01-2019 14:27:42
Elektronica & TV

Wifi sterkte

Wat kan je allemaal doen als je wifi slechte ontvangst bied! aller eerst kijk eens hoe oud je modem is. is het modem ouder dan minimaal 5 jaar dan kunnen er problemen ontstaan door afzwakking van de gebruikte materialen in het modem door verjaring en ouderdom. dit geld ook voor lossen routers met een wifi. verder hoe hoog zit het modem vanaf de grond gemeten gemonteerd. zit het modem tussen de 1.30mtr. en 1.50 mtr dan moet dit geen problemen opleveren. alleen als het tegen een muur gemonteerd zit die geisoleerd is of van beton en of metalen wand. deze laatste is zo wie zo funest en zal geen zendstralen van de wifi doorlaten.
heb je het modem en nu komt het, bij negen van de tien aansluitingen vind je het modem ergens onder de kast of verscholen achter een tafeltje in een hoek of in een kast verborgen achter dvd's. dan kun je ook grote pech hebben wat betreft de wifi. een modem met wifi dient op dermate hoogte te hangen en liefst vrij in de omgeving waar de wifi verbindingen tot stand moeten worden gebracht. dus zonder obstakels. dan kan het ook zijn hoe is je modem met je binnenkomend netwerk verbonden dit betreft de aansluitkabels. soms kom je vaak tegen dat ze de kabels bij de action gekocht hebben en dat deze niet de volledige signalen doorgeven die je nodig hebt voor het modem om een internet verbinding te maken. dus een goede kwaliteit kabel kan je ook een hoop ellend besparen. als je goede kwaliteit kabel gebruikt dan haal je beslist de snelheid die jou provider je bied maar niet met een kabel van slechte kwaliteit.
verder gebruik routers of switch die tegenwoordig de hogere snelheden aankunnen van minimaal 10/100/1000mbts. en gebruik geen lagere meer hier los je ook veel mee op.ik heb bij mij thuis alle rotsooi met de snelheden 10/100/300mbts en 10/100mbtas er allemaal uit gegooid en heb geen problemen meer kwa snelheid wifi en voor een paar tientjes meerdere acces points gemaakt zodat de wifisignalen overal even sterk zijn. dit moet je wel met een vaste verbinding via een goede utp-kabel minimaal cat5e of nog beter een cat 6 realiseren. zodra je boven de 5 mtr van je wifi af bent zwakt deze af.