Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kl
kleinealbert - 31-01-2019 15:15:51
Geldzaken & Recht

Herms incasso

Mensen, een incassobureau, in dit geval hermsincasso heeft geen enkele juridische status en kan eigenlijk weinig anders dan mensen bellen en/of mailen met het klemmende verzoek, vaak nog dezelfde dag, een betaling te doen op (meestal) een buitenlandse bankrekening. ze zeggen aan de telefoon dat ze loonbeslag zullen leggen als u niet direct betaald...complete onzin, want een incassobureau kan juridisch helemaal niet...iedereen kan zomaar een incassobureau opstarten...je hebt er geen opleiding of vergunning vooor nodig.  de enige die (loon)beslag kan leggen is een gerechtsdeurwaarder en dan ook nog alleen als deze een vonnis van de rechter heeft.

dus laat je niet gek maken met die praatjes van hermsincasso..als je ze bellen met een of ander lulverhaal dat je dezelfde dag een bedrag moet betalen zeg dan;;; bedankt voor je telefoontje..je kunt de pot op. daarna ophangen !!!