Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

JLM
JLM - 10-02-2019 21:15:12
Geldzaken & Recht

Vraag over belastingaangifte na overlijden (p-formulier en f-formulier).

@genee, @heremietkreeft
uiteraard had ik de door jullie aangeduide link (+ talloze andere links) al gelezen. uit dergelijke links blijkt dat alles verplicht op papier moet (f en p).
en toch hoor ik geluiden (zoals door tijger1) dat het gewoon digitaal zou kunnen. dus vandaar mijn vraag. omdat er hier misschien iemand aanwezig is met praktijkervaring. iemand die zelf met het bijltje gehakt heeft, zogezegd. vragen staat vrij, toch?
natuurlijk is er via de belastingtelefoon informatie te verkrijgen, maar ten eerste kunnen daar aardige wachttijden bestaan, en ten tweede hoor je wel eens dat het met de expertise van de medewerkers niet altijd even best is.


@aurora1
excuses als de vetgedrukte tekst is overgekomen als schreeuwerig. het was slechts de bedoeling het relevante deel te highlighten. en ik ben forums gewend met een veel kleiner lettertype, waar tekst dikker maken de leesbaarheid juist vergroot. het zit hier echter wel goed met de leesbaarheid, dus ik zal die 'fout' niet meer maken.


@tijger1
ik weet nog steeds niet volledig wat ik weten wil, namelijk omdat ik nergens lees dat de belastingdienst aangifte doen na een overlijden al digitaal mogelijk heeft gemaakt. kennelijk liep er een 'pilot' en dat was het. kennelijk is het nog steeds zo, dat wanneer gekozen wordt voor een heel jaar fiscaal partnerschap, dat dan alleen op papier aangifte gedaan kan/mag worden. wel volg ik uw advies op om ook voor mijn moeder aangifte te doen, dus dat wordt een p-formulier.

https://www2.nextens.nl/nieuws/nabestaandenmachtiging-maak-digitaal-f-biljet/" target="_blank">https://www2.nextens.nl/nieuws/nabestaandenmachtiging-maak-digitaal-f-biljet/" target="_blank">papier of digitaal



een echte ramp is het niet. alleen veel schrijfwerk, 'handmatig' rekenwerk met de rekenmachine, en gebruik maken van slakkenpost.
ik had gedacht dat iemand misschien kon aantonen dat het inmiddels anders kan, maar kennelijk is 'papier' nog steeds de enige optie.
en voor het invullen heb ik geen hulp nodig, dat zit wel goed.