Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 10-02-2019 21:55:46
Geldzaken & Recht

Vraag over belastingaangifte na overlijden (p-formulier en f-formulier).

@jlm

helaas heb ik ook veel ervaringen met het verwerken van aangiften inkomstenbelasting na een overlijden. en ook ik lees op internet dat de nagelaten partner op papier een biljet moet invullen.

maar ik kan u ronduit verzekeren dat dat de grootste inzin is.  en ook als u, zoals eerder gezegd, nog over een werkend digid van uw vader beschikt, u zelfs dat f biljet niet nodig hebt. 

het is in principe heel simpel. u doet uw aangifte voor uw moeder per internet, dan wordt er gevraagd of zij samen, dus met uw vader aangifte wil doen,en dan klikt u nee aan, als dus zijn digid niet werkt. 

dan vult u alles in, ook zijn gegevens en kunt u schuiven naar het gunstigste resultaat voor beiden. 

dan vult u het f biljet in spiegelbeeld in. maakt een kopie en stuurt het in, en van uw moeder per internet. 

als ik mij wel herinner is u verleden jaar een aanwijzing gegeven hoe u via internet een blanco, oftewel anoniem, biljet kunt invullen. darr kunt u mee spelen zogezegd. 

voor de goede orde, dat waren allemaal overledenen met partners die kozen voor een heel jaar partnerschap.