Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zw
zwaardvis - 13-02-2019 15:30:34
Geldzaken & Recht

Heffingskortingen laten uitbetalen - kan dat?

@tijger1

"maar ik lees op de site van de belastingdienst dat ze nu de va van 2019 zorgvuldiger en correcter kunnen berekenen"

ah, dat klopt inderdaad en dat verklaart ook de verschillen in het verleden die ik geconstateerd had,

als je in het verleden bijvoorbeeld 5 inkomstenbronnen had van ieder 8000 euro, dan werd bij het online invullen van de va de reeds ingehouden loonheffing berekend op basis van 40.000 met toepassing van schijf 1,2 en 3.
bij de definitieve voorlopige aanslag, die zij blijkbaar op een andere computer berekenen, werd 5 x de loonheffing van 8000 euro berekend. dus met 5x alleen toepassing van schijf 1.  dat resulteerde dus tot een lager bedrag aan reeds ingehouden loonheffing waardoor mensen ineens moesten betalen of een lager bedrag voorlopig terugkregen dan ze verwachtten.

als je in 2019 zo'n va online invult, dan wordt wel al in het begin 5x de heffing over 8000 euro berekend, zodat er nu geen verschil meer mag zijn tussen online invullen en de berekening in de backoffice.

ps. dat klopt beter omdat in de praktijk ieder van die 5 inkomstenbronnen geen rekening (kan) houden met de andere 4 bronnen. het is ieder voor zich. dus ieder begint bij schijf 1.