Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 23-02-2019 01:14:13
Geldzaken & Recht

Wat zou een noodtimmerman moeten kosten in het weekend?

Als de politie vanwege een noodgeval de toegang tot een woning moet forceren dient de eigenaar van de woning te zorgen voor afdichting. is dit niet mogelijk omdat de eigenaar is afgevoerd of (een andere waarnemer voor de eigenaar) niet of niet binnen een redelijke termijn bereikt kan worden dan zal de politie inderdaad optreden als zaakwaarnemer en actie ondernemen.
nee, de politieagent ter plaatse gaat niet "googlen" naar een 24 uur timmerman. de meldkamer van de betreffende politieeenheid beschikt over een aantal nummers van bedrijven waarmee afspraken zijn gemaakt over ter plaatse komen binnen een afgesproken tijd en die een "nood"oplossing kunnen bieden.
de eigenaar is verantwoordelijk voor betaling van de kosten voor deze noodoplossing. de politie heeft geen invloed op de gehanteerde tarieven.
alleen als blijkt dat de politie ten onrechte de schade heeft veroorzaakt is zij aansprakelijk voor de gemaakte herstelkosten.
het staat ts vrij om bij de politie te klagen over de hoogte van de rekening wellicht dat de politie dan geen gebruikmeer zal maken van de diensten van dit bedrijf.
uiteraard is het mogelijk dat een ander familielid van ts deze timmerman heeft ingeschakeld.