Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 23-02-2019 09:51:42
Geldzaken & Recht

Terug betalen rijbewijs

Als er niets is overeengekomen ovrer terugbetaling mag uw werkgever dat feitelijk niet. zie de verwijzing die @beps al gaf.
het kan evenwel zo zijn dat deze terugbetaling bij cao is geregeld (of zelfs in de individuele arbeifsovereenkomst.) u geeft niet aan in welke bedrijstak u werkzaam bent.

recht hebbenom alsdan de terugbetaling te weigeren is evenwel vaak iets anders dan het recht ook krijgen. ook hier is dus sprake dat als uw werkgeven ten onrechte vasthoudt aan terugbetalen en het mogelijk zelf inhoudt op uw laatste salarisafrekening u mogelijk moet procederen en daarvoor is nu juist het lidmaatschgap van een vakbond zo nuttig. (of het hebben van een rechtsbijstandsverzekering) zie m.b.t. het niet mogen inhouden o.a. dit: https://www.hr-kiosk.nl/vraagbaak/studiekosten-verrekenen-met-bruto-loon" target="_blank">https://www.hr-kiosk.nl/vraagbaak/studiekosten-verrekenen-met-bruto-loon.

er is in ieder geval in jurisprudentie ook nog verschil te vinden m.b.t terugbetalen van kosten tijdens de studie/opleiding of kort daarma en na langere tijd.

bent u geen li, heeft u geen rechtbijstand dan: https://www.juridischloket.nl/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl/  voor advies.