Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

er
erky - 06-03-2019 14:19:55
Computers & Telefonie

Permission eist forse boete mbt anp vanwege onterecht gebruik foto.

Hoi tmarchand,
als de foto op jouw website door jou zelf is gemaakt is er geen vuiltje aan de lucht. is de foto van het anp persbureau, dan kun je het best even verifieren bij hen of die foto inderdaad van anp is. het is trouwens zinvol om de foto snel te verwijderen.
foto's die iemand van het internet af plukt zijn gemaakt door iemand. is die iemand toevallig een fotograaf van beroep of in dienst van een mediabedrijf dat zijn brood verdient hiermee dan is de kans groot dat zij hun inkomsten ook laten bewaken door een bedrijf dat daarin is gespecialiseerd.
er zijn hier in europa een paar bedrijven die van het opsporen van oneigenlijk gebruikte foto's een verdienmodel hebben gemaakt. je kunt proberen met dit belgische bedrijf te onderhandelen omdat de foto dit niet waard is en jij niet was voorgelicht over het 'niet mogen gebruiken' van deze foto. je had dan te goeder trouw de foto op eigen website toegepast.
besef dat 'intelectueel eigendom' zit op elke foto, ook in de krant of op andere plekken.
succes,
erky