Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 27-03-2019 13:25:36
Geldzaken & Recht

Inzage financieen na overlijden moeder

Ik ga er van uit dat er een verklaring van erfrecht is opgesteld door een notaris, en ook een verklaring van executele, inzake uw benoeming tot executeur.

dat hebt u nodig om tzt de bankrekening af te kunnen sluiten. het is verstandig die bankrekening nog een tijd aan te houden tot dat alle zaken afgewikkeld zijn.

u bent slechts verantwoording verschuldigd over de financiële zaken van uw moeder aan de erfgenamen, dus ook uw zuster, vanaf de sterfdatum van uw moeder.

dus die “wens” van uw zuster, kunt u volkomen naast u neerleggen. 

zij heeft tzt recht op een overzicht van de saldi van de bankrekeningen per sterfdatum en uiteraard een overzicht van andere nagelaten goederen. daarnaast maakt u een opstelling van nagekomen inkomsten en betalingen. uw kosten en ieders erfdeel. pas bij akkoord door de erfgenamen betaalt u uit op een bankrekening. niet eerder.