Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 27-03-2019 19:37:13
Geldzaken & Recht

Inzage financieen na overlijden moeder

Let op: uw zus wil inzage in hetgeen u inzake de financiën van uw moeder heeft uitgevoerd en dat betekent m.i.niet meer en niets minder dan dat zij twijfelt of dat allemaal regelmatig is geweest. in andere woorden, zij zou wel eens van mening kunnen zijn dat aan haar tekort is gedaan door haar moeder maar dan ook met medwerking van u op basis van uw volmacht. als u niets te verbergen heeft is er ook geen enkel probleem om die inzake te verstrekken. maar het is aan u welke eventuele ellende u over u zelf wilt afroepen. ik ben zelf als adviseur betrokken geweest bij een soortgelijke kwestie waarvan de afwikkeling qua gerechtelijke procedures zelfs 10 jaar!!! heeft geduurd. (proces kosten ten laste van de rechtsbijstandsverzekeraars van beide partijen). op gegeven moment was er zelfs sprake van het feit dat de benoemde executeurs uit hun bevoegdheid werden ontheven met een truc maar uiteindelijk het vonnis voor de vraagsteller negatief uitviel. 

ik herhaal: als u niets te verbergen heeft, wat is dan hetgeen u belet om die inzage te geven? ter voorkoming van verdere eventuele ellende?

ps. het is uw zaak om te besluiten wat u doet op basis van de verkregen info waaronder het wetsartikel waar ik naar verwijs!