Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

@H
@HENK@ - 29-03-2019 13:17:25
Auto & Vervoer

Tomtom na een paar jaar ongebruikbaar !

misschien dat je er iets aan hebt, ik heb daar ondertussen al wat road trips gemaakt (meer dan 25) en doe dat al jaren met een heel oude mio zak computer.


voor dat computertje zijn er al jaren geen kaarten meer te krijgen en mijn nieuwste usa kaart is dan ook van van 2012


buiten hier en daar een rotonde die niet op de kaart staat en een hotel wat van naam veranderd was heeft me dat nog nooit onoverkomelijke problemen opgeleverd.


het wegennet is er minder dicht dan hier en toch zeker de verbindingswegen zijn al jaaaren dezelfde en de echte bezienswaardigheden verhuizen ook niet snel!


 


wanneer je dus b.v. voor je oude tomtom een kaart van laten we zeggen 2015 op de kop zou kunnen tikken ben je in grote lijnen gewoon helemaal up to date!!


maak je geen zorgen, er word daar minder veranderd dan hier en je moet er moeite doen om echt fout te rijden wanneer je de weg nummers in de gaten houd!


 


de eerste jaren deed ik het zelfs met een rand mcnalley wegenkaart (te koop voor pak weg 15 - 20 euro) en zelfs daarmee is er daar bijzonder goed te navigeren,  dorpjes met 50 inwoners staan zelfs op dat soort kaarten vermeld!


 


succes en have fun!

p.s. ik lees hier ook opslag capaciteit.


ten eerste is de usa samen met canada en mexico kaart maar amper de helft van de europa kaart  en vaak kunnen de staten apart ingeladen worden zodat het niet nodig is om wanneer je b.v. naar het westen gaat om dan ook heel het oosten op je routeplanner te zetten.


mijn antieke mio kan zelfs per staat werken en reageert dan ook sneller