Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pi
pietro1948 - 30-03-2019 06:57:16
Geldzaken & Recht

Inzage financieen na overlijden moeder

Allereerst gecondoleerd met het overlijden van je moeder.
ik heb zelf te weinig verstand van zaken om op je vraag te antwoorden, maar ik wil verhalen wat een kennisje is overkomen.
zij regelde al vele jaren de bankzaken van haar vader, die dat zelf niet meer kon. elke week haalde zij een bedrag contanten van de bank zodat hij ‘leefgeld’ had. maar heel vaak had pa dat geld al in de loop van de week op, o.a. aan frequent cafébezoek. en dan belde hij om te bedelen voor extra geld, wat mijn kennis dan meestal voor hem van de bank haalde. alles in goed vertrouwen tussen beiden.
mijn kennis had echter nog twee broers die al járen geen contact meer met hun vader en hun zus hadden. na zijn overlijden beschuldigden ze haar ervan dat ze veelvuldig geld voor zichzelf van de bankrekening van pa had gehaald en ze begonnen een rechtszaak tegen haar. omdat mijn kennisje te geld telkens cash aan haar vader had gegeven en haar pa geen ontvangbewijzen had laten tekenen, heeft ze dat proces verloren en heeft ze aan haar ‘broers’ vele duizenden euro’s moeten betalen.
probeer een dergelijke situatie te voorkomen, als je niet voor elke financiële transactie bewijzen hebt en ontvangbewijzen voor alle contante bedragen die je aan of voor je moeder hebt betaald.