Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 02-04-2019 10:49:14
Geldzaken & Recht

Pensioenbetaling aan ex

U bent getrouwd geweest en tijdens dat huwelijk hebt u oudedagspensioen opgebouwd. volkomen wettelijk heeft uw ex recht op de helft van dat pensioen. en dat staat helemaal los van uw huidige financiële situatie.

als uw ex de scheiding binnen twee jaar gemeld had aan uw pensioenuitvoerder, zou haar deel rechtstreeks asn haar zijn uitgekeerd. blijkbaar is dat helaas verzuimd. 

dat uw situatie na uw scheiding en hertrouwen geheel anders geworden is, heeft niets met de verdeling van het oudedagspensioen te maken.

u bent in 2015 met pensioen gegaan en vanaf die datum heeft uw ex recht op haar deel. ik maak uit uw schrijven op dat zij daar pas een beroep op heeft gedaan, sinds zij zelf met pensioen gegaan is. als dat zo is, hebt u al een groot voordeel gehad.

dat uw huidige vrouw geen inkomen uit werk heeft, of een uitkering wegens ziekte, waardoor u als enige voor het inkomen moet zorgen, mag uw ex geen last van hebben. 

dat die advocaten hier geen heil in zien, is volkomen logisch, want ex staat in haar recht. natuurlijk gaat zij niet akkoord met herziening van het convenant.