Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

He
Helen 66 - 04-04-2019 13:11:32
Geldzaken & Recht

Pensioenbetaling aan ex

Er zit weinig op dan de extra aflossing naar de bank toe te stoppen (ze zullen u niet uit het huis zetten zolang u de hypotheekrente maandelijks blijft betalen).daarnaast zal uw vrouw moeten proberen toch werk te vinden dat ze nog wel kan doen, desnoods thuiswerk, alle beetjes helpen. u schrijft niet hoe oud uw kinderen zijn uit het huidige huwelijk. misschien kunnen zij hun steentje bijdragen door een folder-krantenwijk te nemen en daarmee hun eigen mobielabonnement en zakgeld te betalen. u ontvangt ook kinderbijslag? houdt dat geld apart voor hun kleding/schoenen, tandarts/ortho ed.
u kunt uw ex niets verwijten. het is al heel coulant van haar dat ze niet vanaf uw pensioneringsleeftijd in 2015 om haar deel heeft gevraagd. naar de rechtbank stappen kost heel veel geld (een beetje advocaat rekent 175 euro per uur + 7% kantoorkosten + btw) en u loopt de kans dat de rechtbank u veroordeelt tot het betalen vanaf 2015. dan zit u nog veel meer in de problemen. als u nog fit genoeg bent kunt u proberen van die 30 uur een werkweek van 40 uur te maken. als uw kinderen ouder worden en zijn afgestudeerd kunnen zij wellicht kostgeld gaan betalen. daarmee kunt u dan tzt weer extra gaan aflosssen. met aow + uw werk+  kinderbijslag en de kinderen en vrouw die hun steentje proberen bij te dragen moet het allemaal wel lukken.