Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Yuneec
Yuneec - 09-04-2019 12:18:02
Geldzaken & Recht

Gesjoemeld met mijn uren

ik heb het gevoel dat er meer speelt dan uit het verhaal duidelijk wordt.
als u zich ziek hebt gemeld, dan weet u vast nog wanneer dat was. de werkgever moet dat doormelden aan de bedrijfsarts (of een organisatie waar hij verzekerd is). dat zijn meestal goede ijkpunten. de vraag is of u zich tijdig heeft ziekgemeld en of u contact heeft gehad met een bedrijfsarts. dan staat u al een stuk sterker.


u doet er goed aan om uw cao goed door te lezen.
tijdens uw ziekmelding heeft u meest waarschijnlijk geen recht op reistoeslagen. u reist dan immers niet voor het werk in die periode, dus u krijgt daar (geheel terecht) ook geen vergoeding voor. uw loon en vakantiegeld moet echter wel doorbetaald worden (minus de tijd die er in de cao geregeld is bij ziekmelding). u heeft recht op deze vergoedingen tot de datum dat u uit dienst treedt.