Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jantom
jantom - 10-04-2019 16:14:34
Geldzaken & Recht

Recht op inzage in gemeentelijke correspondentie

normaliter geeft de gemeente dit soort stukjes grond uit tegen een geringe vergoeding (de recognitie).


dat was vroeger vooral een symbolisch bedrag per jaar (bij voorbeeld f 0,25) ter erkenning van het eigendomsrecht van de gemeente op de grond. zoals overal zijn die vergoedingen behoorlijk de hoogte in geschoten.


de gemeente heeft het recht om dit soort zaken van geval tot geval te regelen en ik verwacht dat de gemeente iedereen aanspreekt die een stukje gemeentegrond aldaar in gebruik heeft.


 


het moet logisch zijn dat eigenaren/bewoners betalen voor het gebruik maar dat is tot nu toe kennelijk niet geregeld. 


 


ik lees hier en daar over verjaring van eigendomsrecht maar zo simpel is dat niet. zo zal mogelijk verval van rechten bij de rechter aan de orde moete worden gesteld en dat is weer een relatief kostbare zaak. verstandiger is om te beseffen dat er betaald moet worden voor stukjes grond die in gebruik zijn en dan mag er ook nog dankbaarheid zijn dat die grond kan worden verworven. uiteraard moet de grondprijs schappelijk zijn. er zijn gemeenten die honderden euro's per m2 vragen omdat het perceel waarop het huis staat nu eenmaal ook die waarde per m2 vertegenwoordigt.


 


mijn conclusie: als de grondprijs redelijk is de grond aankopen. schakel desnoods een taxateur in. grond is de beste investering die u kunt doen.