Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Gr
Grunn1 - 13-04-2019 09:58:20
Auto & Vervoer

Zomerbanden versus winterbanden versus all season banden

Banden is een keuze die je persoonlijk moet maken en afhankelijk wat je met je auto doet. ga je niet op wintersport en kom je winters weinig buiten nederland en rij je niet al te veel kilometers dan heb je alleen zomer banden nodig met voldoende profiel. 
rij je erg veel kilometers, ga je op wintersport en kom je veel induitsland dan is het het beste om te wisselen tussen winter en zomer banden.
rij je alleen privé maar iets wat meer kilometers en af en toe naar het buitenland in de winter dan kan je goed af met all season banden mits voorzien van het 3 pmsf symbool zodat ze wettelijk aan de eisen voldoen om in de sneeuw te rijden anders ben je niet in het buitenland verzekerd.
grote nadeel van de all season band is slijtage en grip bij droog weer en aangezien het tegenwoordig veel vaker droog en warm is kan je dan beter kiezen voor zomer banden met winterse eigenschappen.
wat betreft kosten kan je beter wisselen tussen zomer en winterbanden allseason banden.

banden is een te persoonlijke keuze en is het daarom onmogelijk om je persoonlijke mening op die manier te delen dat een ander er wat aan heeft.
het allerbelangrijkste is je rijstijl aan te passen aan de weersomstandigheden en dat is veel belangrijker dan het type band die je gebruikt.