Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 13-04-2019 17:51:37
Auto & Vervoer

Zomerbanden versus winterbanden versus all season banden

Ik zou gaan voor winter- en zomerbanden, maar ...


wanneer u weinig (< 10.000 km per jaar) en weinig tot niet bij winterse omstandigheden rijdt, kan de all season of 4-seizoenenband een oplossing voor u zijn. deze band is een combinatie van de zomer- en winterband en heeft daardoor eigenschappen van beide en levert goede prestaties onder alle weersomstandigheden.


 


doordat de 4 seizoenenband eigenschappen van zowel de zomer als de winterband heeft, is het tegelijkertijd een compromis en biedt niet dezelfde voordelen als aparte zomerbanden en winterbanden. in de zomer slijten deze banden sneller dan zomerbanden en in de winter zijn de prestaties minder dan die van winterbanden. daarnaast zijn 4-seizoenen banden in veel landen waar winterbanden verplicht zijn, niet toegestaan. of ze toegestaan zijn, kan afhankelijk zijn van de winter symbolen zoals deze afgebeeld staan op de zijkant van de band. zo is bijvoorbeeld het zogenaamde “3 peak mountain” winter symbool in veel landen verplicht. maar dit symbool is merk afhankelijk. het m&s symbool is in veel landen niet meer afdoende. voordeel van all seasonbanden is echter dat u het hele jaar op dezelfde banden kunt rijden zonder te wisselen en dus ook geen extra set banden hoeft aan te schaffen.
(https://kicken.nl/zomer-winter-wissel.html" target="_blank">bron)