Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 16-04-2019 11:42:59
Geldzaken & Recht

Hoevaak is de jackpot van de staatsloterij op een automatisch lot gevallen?

1: waar komt die gedachte vandaan? 

2: als het al waar is dat er vaker een grote prijs valt op een lot uit een fysieke winkel, hoe verhoudt zich dit tot het totaal aantal verkochte loten in fysieke winkels en via automatische deelname. 

want, wanneer 3/4e van alle loten in een fysieke winkel gekocht wordt en ook ongeveer 3/4e van alle grote prijzen op zulke loten valt, dan is er niets aan de hand en maken alle loten evenveel kans. 

ook niet vergeten dat een jackpot op een lot uit een fysieke winkel sneller in het nieuws komt. ten eerste maakt de verkoper er nog wel eens goede sier mee. ten tweede komt het geregeld voor dat de winnaar zich niet snel meldt, en dat via de media gezocht wordt naar de winnaar. bij een automatisch lot is zo'n zoektocht naar de winnaar niet nodig en krijgt deze automatisch bericht.