Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 21-04-2019 11:50:45
Geldzaken & Recht

Ontslag na diefstal

N.a.v @panther2 een aanvulling. hetgeen @panther2 stelt is op zich terecht. als ik mij verplaats in de positie van de werkgever zou het best eens zo kunnen zijn dat de werkgever na het constateren van de diefstal als goed werkgever in overleg is gegaan met de zoon van ts om tot een regeling te komen om de schade van de diefstal vergoed te krijgen middels inhouden op salaris en niet is overgegaan tot het treffen van andere maatregelen zoals bijv: ontslag dringende reden (lastige procedure).
hoe dan ook is er wel aangifte gedaan en dat betekent wel in ieder geval een aantekening in het strafregister. mogelijk is er in overleg met ook de werkgever afgezien van verdere vervolging. (aannames dus) 

als dat zo is zou ik mij als werkgever minimaal goed achter de oren krabben als ik vervolgens constateer dat deze werknemer vervolgens zijn arbeidsverhouding opzegt en ik dus kan gaan denken dat hij daarmee aan de afgesproken schadeloosstelling wil ontkomen. wat dan te doen?

niet alsnog op staande voet ontslaan hoewel het niet nakomen van een regeling ook voldoende dwingende reden kan opleveren. in ieder geval gaat het dan wel in de richting van dwingende reden of ook burgerrechtelijk het in gebreke blijven m.b.t. nakomen van die afspraak.

zoon van ts. is dus naar mijn mening helemaal niet slim geweest om zijn arbeisdverhouding op te zeggen. 

als hij bij een niewe werkgever begint en daar geen melding heeft gemaakt van het strafbare feit dat gepleegd is, dan kan dat voor de nieuwe werkgever reden zijn om de arbeidsverhouding direct te beëindigen en heeft die werkgever als dat binnen de proeftijd gebeurt niet eenjs een reden te geven.
na verstrijken proeftijd kan die dan een dwingende reden, verzwijging, aan voeren.