Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 10-05-2019 09:18:16
Geldzaken & Recht

Is bedrijf verantwoordelijk voor eigen afval?

Als er niet netjes is gewerkt kunt u eventueel een beroep doen op wanprestatie of wettelijk http://www.wetboek-online.nl/wet/bw6/74.html" target="_blank">http://www.wetboek-online.nl/wet/bw6/74.html, nidet nakomen van de overeenkomst. 
hier is echter wel van belang wat er is opgenomen in de door u gegeven opdracht en de door de uitvoerder/aannemer aanvaardde opdracht.
dat geldt helaas dan ook voor het wel of niet meenemen van afval. als er niets over is overeengekomen is het bedrijf inderdaad niet verantwoordelijk in juridische zin maar wel in morele zin.
ik ben het hoe dan ook met de al eerder gegeven reacties eens dat een net en fatsoenlijk bedrijf het door hun werkzaamheden ontstane afval meeneemt en als dat niet in de voorwaarden staat dat ook gewoon meldt opdat het niet gezien kan worden als diefstal. maar zoals ook @neodutchio al aangeeft, wie zal er in zo'n situatie stellen dat er sprake is van diefstal.  dat zou dan werkelijk 'van de gekke zijn'.