Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

panter22
panter22 - 13-05-2019 08:14:56
Geldzaken & Recht

Huren en bijstand

Dat je graag uit huis wilt, kan ik mij voorstellen.
maar in jouw situatie kan het niet, daar ben je nu achter gekomen.
€400 ww is wel erg laag. kun je een toeslag op je uitkering krijgen van de bijstand? 
maar let wel op je spaargeld, als je dat hebt, het maximale is €6120.
maar bij een bijstandsuitkering komen allerlei plichten, zoals verplicht vrijwilligerswerk of naar een instantie voor sollicitatietraining of andere bezigheden. voordeel is dat je dan al bijstand hebt. en hoeft deze alleen maar aangepast te worden als je op jezelf gaat wonen.maar met alleen een bijstandsuitkering kun je je huis niet inrichten en alles wat je zou krijgen van je ouders of wie dan ook, zijn inkomsten die weer van je uitkering worden afgetrokken. dat schiet niet op. en in een kaal huis kun je niet wonen.
is er een bureau van sociale raadslieden of een sociaal  wijkteam in je woonplaats? dan zou je daar eens kunnen informeren hoe e.e.a. in elkaar zit. 
wat is er mooier je eigen geld te verdienen en leuke dingen kunnen kopen. dan kun je naar ikea gaan en de auto maar volladen,
en je bent niet afhankelijk. je hebt de regie over je eigen leven.
succes met de sollicitaties. het gaat je vast wel lukken weer een baan te krijgen.info:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ww-uitkering/vraag-en-antwoord/wanneer-kan-ik-een-toeslag-op-mijn-uitkering-krijgen" target="_blank">https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ww-uitkering/vraag-en-antwoord/wanneer-kan-ik-een-toeslag-op-mijn-uitkering-krijgen