Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 16-05-2019 15:07:39
Geldzaken & Recht

Intrekken machtiging niet mogelijk

Welke bank?

rabo:


machtiging doorlopende incasso intrekken

ben je het niet eens met een doorlopende incasso? zoek dan contact met de opdrachtgever van de incasso of houd de komende afschrijving tegen met een rode kaart. je trekt hiermee je machtiging in. zo voorkom je het afschrijven van de komende incasso. print de kaart uit, vul de gegevens in en stuur de kaart naar het bedrijf dat het geld afschrijft.



https://www.rabobank.nl/images/rode_kaart_doorlopende_machtiging_europese_incasso_web_29580564_29721696.pdf" target="_blank">print rode kaart (pdf)


ing:


als je een bedrijf hebt gemachtigd om automatisch geld van je rekening af te schrijven, dan kun je deze machtiging wijzigen of stopzetten door bij dat bedrijf een schriftelijk verzoek in te dienen. neem contact op met het bedrijf om af te stemmen hoe je dit het beste kunt regelen. 


voor het stopzetten kun je ook het formulier https://www.betaalvereniging.nl/wp-content/uploads/b.sepa_.085-voorbeeld-stoplichtkaart-doorlopende-machtiging-europese-incasso.pdf" target="_blank">intrekken machtiging gebruiken. vul het formulier in en stuur het naar het bedrijf, niet naar ing. het is verstandig een kopie hiervan voor je eigen administratie te bewaren. en het is belangrijk te vragen om een bevestiging dat je machtiging is ingetrokken.

sns:
wil je een automatische incasso stopzetten? geef dat dan door aan het bedrijf of de organisatie.


stopzetten met stoplichtkaart

gebruik bijvoorbeeld een stoplichtkaart om de incasso stop te zetten. zet op de stoplichtkaart het incassant id en het kenmerk van de machtiging. je vindt die gegevens in mijn sns in je incasso-overzicht en in je bij- en afschrijvingen, of op je papieren rekeningafschrift.


 



https://www.snsbank.nl/webxc/file?uuid=00ef28a0-3ab2-4f63-afb8-2e2b7da8ac51&owner=a759214e-9705-48f7-a41a-c2a72fe864c2&contentid=1089" target="_blank"> stoplichtkaarten doorlopende machtiging europese incasso (pdf) 65,54 kb



je kunt ook een stoplichtkaart halen bij een https://www.snsbank.nl/particulier/service/vind-een-sns-winkel-of-geldautomaat.html" target="_blank">sns winkel bij jou in de buurt.

enz.