Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 17-05-2019 14:22:07
Computers & Telefonie

Opnieuw opstarten valt laptop uit

In aansluiting op bovenstaande:


fast startup deactiveren in windows 8 of 8.1:


om fast startup te deactiveren (of te controleren of het actief is) doet u het volgende:



open het configuratiescherm (bv. rechts klikken op startknop > configuratiescherm)



open vervolgens energiebeheer (configuratiescherm in pictogram modus).
in het volgende dialoogvenster klikt u vervolgens aan de linkerkant op: het gedrag van de aan/uit -knoppen bepalen.(zie schermafdruk)

 



bij de volgende stap ziet u onderaan of er een vinkje staat bij: snel opstarten inschakelen. om fast startup te deactiveren moet u dus dat vinkje weg halen, maar zoals u merkt zijn deze niet aanklikbaar. om dat te veranderen moet u eerst op: instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn, klikken.
haal het vinkje weg bij: snel opstarten inschakelen om fast startup te deactiveren.



bevestig met een klik op wijzigingen opslaan.

wat als u de optie: snel opstarten inschakelen niet ziet?


als u nergens de optie snel opstarten ziet verschijnen wil dat betekenen dat de sluimerstand (hybernate) voor jouw computer niet geactiveerd is. om de sluimerstand, en bijgevolg ook het snel opstarten te kunnen deactiveren, opent u opdrachtprompt en vul het commando: powercfg.exe /hibernate on in. druk op enter en herstart de computer. als alles goed is kunt u na het herstarten wel fast startup (snel opstarten) deactiveren zoals beschreven in bovenstaande tip.

(bron:pcleek)