Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gsm
gsm - 26-05-2019 11:31:09
Computers & Telefonie

Windows 10

Bij windows 10 zie je inderdaad alleen het bureaublad.
het scherm met de tegels in windows 8.1 werd start genoemd en was ontwikkeld om het windows beeld er hetzelfde te laten uitzien als op een tablet.
microsoft wilde mee gaan doen in de opkomende markt voor tablets.
bij windows 10 moet je  in de standaard modus voor de tegels eerst op de start knop klikken, helemaal links op de taakbalk onder in het beeld van het bureaublad.
het start-venster dat dan tevoorschijn hoort te komen bevat niet alleen tegels, maar ook een lijst met alle programma's en nog enkele zaken.
in de eerste versies van windows 10 zijn er veel problemen geweest met start, o.a. veroorzaakt door avast en andere beveiligers en schoonmakers.
start wilde dan, na de upgrade naar windows 10 of na een update van windows 10, niet tevoorschijnkomen wanneer je op de startknop klikte.
dat menuvenster wordt in windows 10 dus, net als in windows 8.1, start genoemd en is oprekbaar.
als je gewend bent aan start, zoals in windows 8.1, dan kun je in windows 10 de tabletmodus proberen:
klik daarvoor met de linker muisknop 1 keer op het meest rechtse pictogrammetje op de taakbalk en klik op tabletmodus.
op dezelfde manier kun je de tabletmodus ook weer uitzetten en teruggaan naar de standaard modus.
net als bij windows 8.1 is het belangrijk om windows 10 zo nu en dan een keer opnieuw op te starten via de knoppen start, aan/uit en "opnieuw opstarten".