Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ne
neodutchio - 26-05-2019 23:34:44
Auto & Vervoer

Onverwachte kosten huur km's

Ik probeer het even helder te krijgen, u hebt een auto gehuurd om te testen. u was wellicht van plan deze auto te leasen en kon zo de auto goed uitproberen.
bij elke huurovereenkomst staat een aantal kilometers dat per dag/maand/jaar gereden kan worden. extra kilometers kosten extra. dit vanwege de waardevermindering van de auto.
die 3.000km moeten ergens vandaan komen. het lijkt mij sterk dat de dealer zomaar een auto meegeeft zonder duidelijke afspraken te maken. als ik uitga van een bijbetaling van 25 cent per extra kilometer zou u zeker 4.000km extra gereden moeten hebben. ik kan mij dan ook niet voorstellen dat u denkt een huurauto onbeperkt te kunnen gebruiken.

aan de ene kant hebt u zelf natuurlijk een verantwoordelijkheid, aan de andere kant lijkt het mij sterkt dat er geen km of fair use afgesproken is. het zou kunnen, maar dat betekend niet een vrijbrief om onbeperkt te gaan rijden.