Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gerbera
gerbera - 11-06-2019 22:06:18
Vrije tijd & Tuin

Mag een dierenwinkel garantie weigeren op vogels besmet met bloedluis/mijt?

Ik heb een paar vragen, wanneer konstateerde u bloedluis, hadden ze deze bij aankoop al dan is zoiets vrij snel (binnen 1dag) merkbaar. hoe worden de dieren in de winkel gehouden, zijn het goed onderhouden en schone kooien. zo ze in de winkel al bloedluis hadden moeten zo'n beetje alle vogels besmet zijn. omdat u pas 2 weken later hierover contact zoekt met de verkoper kan deze zich beroepen op het feit dat de vogels dit bij u hebben opgelopen. dat er 2x per week gecontroleerd wordt op parasieten , daar heb ik zo mijn twijfels over. dit zou er op kunnen wijzen dat de hygiënne daar niet zo bijster is, bloedluis zit veelal tussen naden en kieren van de kooi en dan kun je de vogels sprayen wat je wil maar daar los je niets mee op. de enige remedie is dan de kooi leeghalen vogels behandelen en in quarantenne zetten en de kooi goed ontsmetten. mocht u echt twijfels hebben over de hygiënne daar is een tip richting de voedsel en waren autoriteit een mogelijkheid.  en ja garantie het is uw welles tegen hun nietes

lees https://nl-nl.facebook.com/pg/welle-dier-totaal-211738795561207/reviews/" target="_blank">hier  de reacties van anderen welke wel opvallend tegenstrijdig zijn.