Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 14-06-2019 08:48:54
Geldzaken & Recht

Onrechtmatig verkregen huursubsidie

Wat is hier uw probleem? uw huurder betaalt €700,00 per maand volgens de overeenkomst en afhankelijk van het inkomen van de huurder is er dan recht op huursubsidie. de huurder ontvangt dat en dat kan m.i. nooit een problem voor u zijn. waar zit dan 'het bedrog' waar u spuugzat van bent?

ik begrijp uit uw vraag dat u de huurprijs op € 700,00 had vastgesteld maar dat de huurder meer wilde betalen maar dan 'onofficieel'. (of is dat anders?)

u stelt dat u met uw rug tegen de muur stond en dat dan terwijl u meer huur zou gaan ontvangen dan aanvankelijk uw bedoelding was??? vreemd verhaal.  zijdelings merk ik op dat de huurgrens voor 2019 voor kale huur € 720,40 is en boven op de kale huur er best sprake kan/mag zijn van servicekosten.
daar zou dan ook niets mis mee zijn.

de huurder wil een nieuwe huurovereenkomst en ik vraag me dan in alle rede af waarom: de kale huur bedraagt toch € 700,00 en dat is minder dan de kale huurgrens.
kunt u zich dus voorstellen dat ik van uw verhaal eigenlijk niets begrijp? waar is sprake van bedrog? het enige dat ik er uit op zou kunnen maken is dat u als huur € 850,00 kaal wenste en u daarvoor een regeling heeft getroffen en dan ligt het probleem geheel bij u en kunt u anderen geen bedrog verwijten.

u heeft een verhuurmakelaar, wat is dan de rol van die makelaar in deze?

mijn advies is dat u zich naar mijn mening eerst eens goed moet laten voorlichten omdat het er op lijkt dat u er niet veel van begrijpt.