Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 15-06-2019 10:23:35
Geldzaken & Recht

Onrechtmatig verkregen huursubsidie

@heremietkreeft


wat is rekenhuur van mijn woning?
https://app-eu.readspeaker.com/cgi-bin/rsent?customerid=4329&lang=nl_nl&url=//www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/toeslagen/huurtoeslag/huur-en-servicekosten/wat-is-rekenhuur&readid=hoofd_content" target="_blank" data-rsevent-id="rs_285150" data-action="click:lees voor" data-metrix="[bld-target]readspeaker,click:lees voor,//app-eu.readspeaker.com/cgi-bin/rsent?customerid=4329&lang=nl_nl&url=//www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/toeslagen/huurtoeslag/huur-en-servicekosten/wat-is-rekenhuur&readid=hoofd_content">https://f1-eu.readspeaker.com/graphic/default/buttons/icon_16px.gif'); background-attachment: scroll; background-color: transparent; font-size: 13px !important; color: #154273 !important; background-position: 0px 0px; background-repeat: no-repeat no-repeat; padding: 1px 0px !important 0px !important 20px;">lees voor

bij de berekening van de huurtoeslag gaan we uit van de rekenhuur. de rekenhuur bestaat uit de kale huur plus de servicekosten.


waar vind ik deze bedragen?

de kale huurprijs en uw servicekosten staan meestal in uw huurcontract of in de brief over de jaarlijkse huurverhoging.


welke servicekosten tellen mee?

servicekosten betaalt u maandelijks aan uw verhuurder. de servicekosten staan meestal in uw huurcontract of in de brief over de jaarlijkse huurverhoging.


het gaat om 1 of meer van de volgende servicekosten:



schoonmaakkosten voor gemeenschappelijke ruimten
energiekosten voor gemeenschappelijke ruimten
huismeesterkosten
kosten voor dienst- en recreatieruimten

per rubriek tellen we maximaal € 12 bij de huurprijs op, ook als u een hoger bedrag betaalt. in totaal gaat het dus om maximaal € 48. geef wel de werkelijke servicekosten door.

en dat mag dan niet meer zijn dan € 720,40 voor 2019.