Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

panter22
panter22 - 15-06-2019 16:42:03
Geldzaken & Recht

Onrechtmatig verkregen huursubsidie

Het komt er op neer dat ts niet van plan was om het  huis te verkopen, maar tijdelijk te verhuren omdat ze in het buitenland ging wonen.
de verhuurmakelaar had een plannetje bedacht om het huis tijdelijk op grond van de leegstandwet te verhuren.
dit is in eerste instantie gedaan zonder de hypotheekverstrekker te informeren.
verhuren via de leegstandwet  kan maximaal 5 jaar en je huis moet te koop staan. dat te koop staan is kennelijk een formaliteit, want het huis staat in de 'stille verkoop'. 
op funda staat het huis staat inderdaad te koop, maar met vermelding dat het verhuurd is  tot 1 december 2012. 
ts heeft daarmee oneigenlijk gebruik gemaakt van de leegstandwet en zit daarom 5 jaar aan de huurders vast.
daarnaast heeft ze geaccepteerd dat een deel van de huur zwart wordt betaald, zodat de huurders huurtoeslag kunnen krijgen.
de 5 jaar zijn nog niet om, maar toch wil de huurder een nieuw huurcontract. waarom is niet duidelijk, maar ts wil van de huurders af.
ze kan beter eens contact opnemen met het juridisch loket of een advocaat, voordat ze zich nog meer in de ellende stort.