Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 17-06-2019 09:56:25
Huishouden & Energie

Kosten voor vervangen meter blokverwarming huurwoning

In de jaarlijkse afrekening van de stookkosten zijn de kosten voor 'bemetering' reeds opgenomen. uw ouders betalen dus al jaren voor tijdig onderhoud en/of vervanging aan de metertjes. 

een extra rekening mag dan ook alléén gestuurd worden indien er sprake van schade is als gevolg van schuld of ernstige nalatigheid van uw ouders. een boodschap maanden later dat er een zegel verbroken zou zijn, lijkt me hier niet voldoende bewijs voor.

zelfs verbreking van de één zegel na vele jaren gebruik in een woning waar meerdere soortgelijke zegels aanwezig zijn, lijkt me een discutabel punt. 

ik heb geen idee hoe de zegel bij deze metertjes is opgebouwd, maar uit de verhalen maak ik op dat deze voor een leek niet eens zichtbaar zijn. nadat er per ongeluk een zegel is verbroken ben je als leek dus niet in staat om dat te constateren en pro-actief te melden. 

om schade te verhalen zal de eiser in dit geval toch echt verwijtbaar gedrag kunnen aantonen. en alleen een verbreking van een zegel, waarvan de gebruiker niet eens weet dat deze bestaat, lijkt me onvoldoende. het is immers geheel niet onwaarschijnlijk dat een eerdere monteur het zegel beschadigd heeft en/of na werkzaamheden simpelweg is vergeten om een nieuw zegel te plaatsen.