Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

panter22
panter22 - 17-06-2019 13:14:22
Geldzaken & Recht

Aanvullende uitkering kankerpatient

Wat verwacht je aan salaris en eventuele uitkering te kunnen ontvangen elke maand.een aanvulling tot het minimumloon?
je werkt in het onderwijs, dan heb je een goed salaris. werk je parttime, bv 50% dan verdien je al meer dan een bijstandsuitkering.
hoger wordt het niet. je zult met dit salaris rond moeten komen.
nu ga je samenwonen met je vriend en het salaris van jullie beiden is hoog genoeg om een huis te kunnen kopen.
en zo gemakkelijk gaat het niet, een fultime baan vinden en je dan ziek melden om een hoge uitkering te krijgen.
daar gaan een paar jaar overheen en als blijkt dat je een baan hebt aanvaard waarvan je wist dat je het niet aankon, dan wil die uitkering er wel eens niet komen.
als je denkt dat je met een kantoorbaantje wel volledig kunt werken en een goed salaris kunt verdienen, dan moet je daarvoor gaan en niet meer part time in het onderwijs blijven werken,
het gaat nu goed met je gezondheid, je hebt een vriend en binnenkort een eigen huis. wees blij en kijk naar wat je hebt en niet naar wat je zou kunnen hebben als je leven anders was gelopen.
je zult je verwachtingen voor de toekomst voor wat betreft geld, bij moeten stellen. dat is niet gemakkelijk, maar dat red je wel.