Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sira
sira - 26-06-2019 16:45:35
Vrije tijd & Tuin

Airco of ventilator?

Op dit moment gebruik ik een ventilator op de slaapkamer. het geeft verkoeling door de windverplaatsing, maar het koelt de kamer niet. op het moment dat je hem uitzet, is de temperatuur weer nog net zo hoog.

ik heb ook een mobiele airco. kan niet anders zeggen, hij werkt uitstekend. als het buiten 30 graden is, zette ik hem op 25 graden en dat deed ik 1 tot 1½ uur voor ik naar bed ging. dat koelde hij ook werkelijk, maar liever had ik de temperatuur op de slaapkamer nog sneller en ook wat lager gehad. maar..., ik woon in een oud dijkhuisje uit 1850, ik slaap onder het dak (schuin), geen overdreven grote slaapkamer en tamelijk hoog raam (naast bed). m.a.w. de mobiele airco is bij mij een sta in de weg en doordat het raam tamelijk hoog is, koelt hij minder en langzamer dan dat hij in werkelijkheid kan koelen. dat komt omdat er teveel slang binnen blijft en die geeft veel warmte af, ik dekte die meestal al af met een deken. zou ik de ruimte hebben om de airco naast het raam op een verhoging te zetten, zou ik meer dan tevreden zijn, maar die ruimte is er niet.
vanwege deze nadelen heb ik besloten de airco binnenkort toch op marktplaats te zetten. mocht er iemand interesse hebben, ik doe hem weg voor € 60,-

persoonlijk gaat mijn keuze het meest uit naar een plafondventilator, ook vanwege het geringe geluid t.o.v. een staande ventilator, daardoor kun je hem 's nachts ook aan laten staan, hetgeen je niet met een airco doet en een staande ventilator geeft een bromtoon.
ben daar al geruime tijd naar op zoek, omdat alles met het formaat te maken heeft, het moet een kleine plafondventilator zijn.
dit is niet gemakkelijk, omdat mijn dak schuin loopt. wanneer hij te groot is, moet hij lager worden gehangen, met de kans dat ik onthoofd word wanneer ik er 's nachts uit moet. heb er eentje bij een chinees restaurant gezien van 40 à 45 cm doorsnede en die gaf voldoende verkoeling, maar ze wisten niet waar hij in china gekocht was.
als iemand een suggestie of tip voor mij heeft dan hoor ik die graag.