Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Te
Tegen onzin - 29-06-2019 10:00:33
Geldzaken & Recht

Wie is aansprakelijk voor doodbijten hond

Beste,

als eerste gecondoleerd met het verlies van het hondje.

het is jammer dat zo'n verlies nog extra sores met zich mee breng.
het is inderdaad redelijk dat de schade vergoed moet worden.

wettelijk zou de eigenaar dit moeten doen.
op momnet van het voorval zou uw buurman in controle van de hond moeten zijn geweest. deze is ook verantwoordlijk voor de actie van zijn dochter.
zijn verzekeraar zou moeten uitkeren.
als de eigenaresse ook een dieren aansprakelijkheid verzekering heeft of een aansprakkelijkheid verzkering zou deze ook moeten uitkeren.



de verzekeraars maken graag gebruik van het feiten om naar een ander te wijzen. u moet uw schade vergoed krijgen en hoe de andere partijen dat oplossing is hun pakkie aan.


voor een snelle en faire oplossing zou ik wel adviseren in gesprek te blijven en kijken of de eigenaresse en uw buurman het bedrag eerst aan u voorschieten en dan vervolgens zelf in dissucie gaan met hun eigen verzekering.