Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

er
erky - 27-07-2019 10:40:51
Geldzaken & Recht

Ervaring met boete voor door rood rijden aanvechten?

geachte hehahi,
formeel, dus volgens de verkeerswet had u al voor het oranje licht moeten stoppen. kon u dat oranje stoplicht niet zien omdat er een hele grote vrachtwagen voor u reed, dan bent u nog steeds in overtreding, want die zelfde verkeerswet zegt ook dat u afstand behoort te houden tot uw voorligger.
dus als het rode stoplicht 0,1 seconden aan is en u heeft 1 wiel over de witte streep, dan is volgens de wet nog steeds de boete terecht.
u zult dus met zéér goede argumenten, rekening houdend met uw snelheid, de weersomstandigheden en andere factoren van invloed een gok kunnen wagen. had u net tevoren een bericht gehad dat er iemand op sterven lag? kunt u de boete niet betalen omdat u onder curatele staat? u zult dan met aanvullend bewijs moeten komen ...
u zult vervolgens kunnen ervaren dat er rechters zijn die uw argumenten laten meewegen en de boete verminderen met 10%, maar er zijn ook rechters die u zullen insmeren dat u onnodig gebruik maakt van het rechtssysteem en de boete dus verhogen.
hopende u enig perspectief te hebben gegeven.
mijn persoonlijke advies: wees nog één dag boos (op uzelf) en accepteer daarna de boete. opwinding is alleen maar slecht voor de hoge bloeddruk.
succes,


erky