Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 02-08-2019 16:12:42
Auto & Vervoer

Bijna ongelukken ondanks haaientanden

Duit is een fenomeen dat zich op zeer veel plaaatsen voordoet omdat de voorrangsregeling voor rotondes niet altijd gelijk is. in beginsel geven haaientanden en de plaats waar zij zijn aangegeven s(een bijbehorend verkeersbord behoeft ook niet altijd) aan wie er voorrang hebben en wie niet. binnen de bebouwde kom heeft het verkeer op de rotonde normaliter wel voorrang en dat is op de plek waar ts de foto van plaatst ook het geval. fietsers die de rotonde oprijden hebben dus geen voorrang maar ondertussen weet zo ongeveer in nederland iedereen wel dat fietsers zich helaas vaak, soms erg vaak, niet aan de verkeersregeld houden. erger nog, soms worden ze kwaad als ze geen voorrang krijgen en vlaak voor iemand lang willen.

hoewel fietsers als zwakke verkeersdeelnemers worden gezien is bij een ongeval dat feitelijk wordt veroorzaakt door een fietser niet altijd de automobilist de hoofdschuldige en is vooral de bewijslast van belang dat de fietser verkeersregels negeerde en zelf gevaarlijk/onvoorzichtig handelde.
maar ja, als je alleen in de auto zit als chauffeur en niemand is verder getuige is dat veelal lastig. ook helaas wordt er dan m.i. ten onrechte te veel van uitgegaan dat een automobilis kan weten dat fietsers (bewust) fouten maken. 

een ander voorbeeld is bijv. het netjes 30 km per uur rijden en dan door fietsers (en snorfietsen/ e-bikes) rechts te worden ingehaald.  negeren van verkeerslichten is er ook zo één.