Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 03-08-2019 10:04:04
Auto & Vervoer

Bijna ongelukken ondanks haaientanden

nu echter al paar x een kleine hartverzakking gehad, omdat ik bv de tweede afslag naar rechts wilde nemen en er dan met volle vaart vlak voor die afslag 1 of meer fietser(s) de rotonde opvliegen en je dan nog nét 2 sec hebt om boven op je rem te staan. vraag: mocht iemand zo’n fietser aantikken of rijden, ben je dan schuldig? cq aansprakelijk?

dit valt in de categorie "anticiperen". zelfs als de fietser een verkeersovertreding begaat, dan nog wordt van de automoblist verwacht hier alert op te reageren.
fietsers aantikken of aanrijden (wat is het verschil) en de automoblist moet, van een goede advocaat voorzien, maar proberen zijn onschuld aan te tonen en dat zal niet makkelijk blijken.

kijk 10 keer goed in je spiegel en als je dan echt niets en niemand ziet,  "ogen dicht en op goed geluk de bocht om". ;-))